Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

---------- ----- -  --- --- --- --- --------- --- --- --- --- --- ---    --- --- --- --- ---  --- --- --- --- --- ---   

 Tervetuloa kevät 2011

222 

  

---------- ----- -  --- --- --- --- --------- 

 

 


 Joka kevät aurinko herättää minut talvihorroksesta ja suuntaan ajatukseni tulevaan kevääseen. Puutarhani uinuu vielä paksun lumipeitteen alla. Rappuset ovat kuitenkin jo sulaneet. On aika tehdä kevätsomiste. Siihen käytin pajunoksia, havuja, kiviä, tylliä ja kaiken kruunasi ihana rustiikkinen linnunpönttö. (19.3.2011)  

--- ----- -  --- --- --- --- ---


  Pääsiäisenä kelit suosivat puutarhahommia. Lämpöä oli parhaimmillaan noin +20 astetta. Pihamaa saatiin haravoitua ja osa perennapenkeistä ja mansikkamaa on laitettu kuntoon. Sipulikukat kasvavat vauhdilla ja särkynytsydänkin työntää maasta vaaleaa kasvustoa. (26.4.2011)  

---♦ ----- -  --- --- --- --- ---

  


    Aurinkoiset ja lämpöiset päivät saivat minut taas innostumaan kesäkukista. Siispä lähdimme koko perheen voimin kylän puutarhalle. Siellä olikin jo lähes kesä, monet kukat olivat jo täydessä kukassa. Harmi kun ei vielä uskaltanut ostaa muita kuin orvokkeja. Ostamamme orvokin ilahduttavat meitä nyt monessa astiassa. Tienhaaraankin veimme muutaman orvokin, joka sai seurakseen lintukodon maskotin risuvariksen. (26.4.2011)

---♦ ----- -  --- --- --- --- --- aAA


 

Aurinko paistaa ja kevään ensimmäinen käki kukkuu jossakin lähi- metsässä. Tänään teimme kasvimaan Aavan kanssa ja edellisenä päivänä Jere pisti potut maahan. Puutarha on jo ihanan vehreä. Tällä hetkellä kukassa ovat tulpaanit, narsissit, kaihonkukka, maahumala, vuorenkilpi ja kukkimista aloittelee pieni särkynytsydän. Puutarhassa on niin mukava kuljeskella ja katsella kuinka kasvit alkavat kasvaa. (11.5.2011)


  

   Kesäkeittiö alkaa vetää puoleensa, kun kelit lämpenevät. Saimme sinne omista puista tehdyt jämerät kalusteet, jotka pysyvät pystyssä vaudikkaimpinakin iltoina. Uutta ilmettä tuovat kesäkeittiöön  myös raikkaan väriset tekstiilit. 

  Kesäkeittiön takana oleva alue oli vielä viime kesänä rikkaruohon peitossa. Nyt istutimme siihen norjanangervoa ja keijuangervoa. Istutusalueesta poistettiin rikkaruohot ja laitettiin maahan mansikkakangasta, joka peitettiin kuorikkeella. Osa alueesta katettiin kivituhkalla, joka toimii samalla huoltokäytävänä. Vanhat ruostuneet kottikärryt sijoitin siten, että kesäkukkaistutus näkyy kesäkeittiön ikkunasta. (18.5.2011)   


 

  

    Puutarha kasvaa kohisten. Tässä tämän hetkisiä näkymiä puutarhasta kesäkeittiölle ja keittiöltä puutarhaan päin. Ylimmän kuvan alalaidassa kukkii ihanasti punavihma. Kesäkeittiön seinällä kukkii valkokukkainen alppikärhö. (7.6.2011)   


 

     Kesäkukka valinnat olivat tänä vuonna hyvin vaaleanpunaisia. (7.6.2011)     


 

Puutarhan uusi lepopaikka, lymyää lehtikuusien katveessa.  


  Puutarhan vehreyttä... (13.7.2011)  


 

 

 Valkoinen kurttulehtiruusu kurkistelee ruostuneenpyörän välistä. (27.7.2011) 

 


  

Daaliapenkin kukkaloistoa. (2.9.2011)


Kahdeksan vuotta sitten istutettu luumupuu, tuotti tänä syksynä ensimmäisen sadon. (2.9.2011)

 


Maksaruohon väriloistoa. (2.9.2011)


     

  

©2019 Tuulenpesän piha - suntuubi.com