Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

                

 Kevät on vihdoin täällä!

Puutarhan ensimmäinen kukka. (21.4.2013)

 

Lumet eivät haitanneet, kun paistoimme kevään ensimmäiset makkarat ja tikkupullat laavulla. (21.4.2013)

Nurmikko vihertää ja tulppaanit availevat nuppujaan. On niin upeat kelit kohentaa puutarhaa. Monenlaista uutta on suunniteltu puutarhaan, kylpytynnyrin maisemointi on parhaillaan työn alla. Kuvia laitan heti, kun saadaan työt valmiiksi. Viikonloppuna lähdemme tutustumaan Viroon Turin kukkamessuille. (14.5.2013)

Viron puutarhareissu oli upea ja unohtumaton. Tutustuimme yksityisiin pihoihin, kauppapuutarhoihin, ja tietysti kävimme Turin kukkamarkkinoilla. Kukkamarkkinoilla oli paljon katsottavaa monenlaisia kasveja. Mummoilta ostettiin pioneja. Muista kojuista mukaan lähti jumaltenkukkaa ja lupikkaa ja monenlaisia kivikkokasveja. Kauppapuutarhasta löytyi ihana pinkki Alppikärhö Ruby ym... Mieleenpainuvin puutarha löytyi Viljandista nimeltää Kaasiku. Kuvassa sieltä ihania yksityiskohtia. (27.5.2013)

Paljun taikaa... ensimmäiset pulahdukset tehtiin hieman viileään veteen. (22.5.2013)

Kirsikka avasi kukkansa, nyt kelpaa pulahtaa paljuun ja ihailla vehreytyvää puutarhaa. Paljun ympäryksen maisemointikin alkaa olla valmiina. Kelit ovat aurinkoiset, joten uusia istutuksia on kasteltava ahkerasti. Tänään mennään puutarhalle ostamassa kesäkukat. (28.5.2013)

Uudet asukit eli Kunkku ja Potpotit muuttivat meille muutama viikko sitten. Kanat asustelevat vanhassa lantalassa, josta tehtiin niille kanala. (19.6.2013)

Tämän kesän puutarhaprojekti on hyvällä mallilla. Se ristittiin "lapumestarin laululavaksi" ja sen kyljessä on pelialue lapsille. Laululavalle pääse talon takaa pitkospuita pitkit. Pitkokset luikertelevat mäntyjen keskellä ja tarkoitukseni on laitella jotakin kierräysteemaan liittyvää puidenlomaan. (19.6.2013)

 

Syksy tulee... Viimeinen kukka Virosta osteussa piilussa ja kiven vieressä kukkii iso maksaruoho. (3.9.2013)

Kiinankärhö kukkii upeasti aurinkoisella navean seinustalla. (3.9.2013)

Ihana keraaminen kana joka lähti meidän mukaan kesällä Pohjanmaalta. Ja hauskinta siinä oli, että keramiikkapajan nimi oli Lintukoto. Nyt se vartioi navetanovea, josta mennään meidän kanalaan. (3.9.2013)

Parempi myöhään, kuin ei ollenkaan... Tässä ilmakuva puutarhastamme, otettu 21.6.2011. (6.2.2014)

©2019 Tuulenpesän piha - suntuubi.com